Uitvaartcentrum De Heemburgh

Mijn carrière als uitvaartverzorger is begonnen in uitvaartcentrum De Heemburgh, Bussum. Samen met de Gooische uitvaartverzorging en Yarden runden wij dit kleinschalig uitvaartcentrum gelegen in het spiegel, Bussum. Ondanks dat ik niet meer in ‘t Gooi woon, heb ik daar nog wel een breed netwerk. Ik ben vaak in Naarden, Bussum en Hilversum. Ik word dan ook rechtstreeks door nabestaanden in ‘t Gooi gebeld, maar ook namens Gooische Uitvaartverzorging en Dela was ik nog regelmatig in de Heemburgh.

Helaas is deze mooie uitvaartlocatie nu permanent gesloten.

Neem contact op met Joyce van Helden om goede alternatieven voor De Heemburgh te bespreken:

Het uitvaartcentrum De Heemburgh is gelegen in een sjieke omgeving in Bussum. Het statige pand is mooi geïntegreerd in de omgeving en heeft drie kleine rouwkamers, een mooie entree en een huiskamer waar je kleinschalige uitvaarten kan organiseren of condoleances kan houden. Je kan er makkelijk parkeren, wat ook prettig is. Het uitvaartcentrum is klassiek ingericht, heel goed onderhouden en er is een kleine keuken.

De condoleances van nu zijn lang niet meer zoals deze vroeger waren. Nabestaanden willen niet graag in een rijtje staan. En terecht, het kan ook anders.
Op de tafeltjes kunnen we alvast wat nootjes en zoute koekjes neerzetten. Maar we kunnen natuurlijk ook tapas serveren, bitterballen of petitfours.
Qua drankjes kan je denken aan koffie, thee, fris maar bier en wijn kan ook geschonken worden.
Als het mooi weer is buiten, zetten we ook daar wat sta-tafeltjes neer.

Als gasten binnenkomen, kunnen zij plaatsnemen aan een tafeltje of aan een statafel staan. Op deze manier wordt de sfeer heel ongedwongen en informeel.
Als nabestaande kan je ervoor kiezen om rond te lopen in plaats van ‘in een rijtje’ te gaan staan. Je kan met iedereen even praten, door bijvoorbeeld even bij hen aan het tafeltje plaats te nemen. De gasten krijgen de gelegenheid om je te condoleren en het daadwerkelijke afscheid kan je bijvoorbeeld in kleine kring doen op een ander moment of wellicht zelfs aansluitend.

 

Lees meer over het verloop van een uitvaart in De Heemburgh.

 

Het adres van Uitvaartcentrum De Heemburgh is: Graaf Wichmanlaan 28a, 1405 HB Bussum

 

 

* Foto’s geplaatst zijn met toestemming van de opdrachtgever.
Mocht u zich herkennen op een van de foto’s en dat niet willen laat het mij weten dan verwijder ik de foto direct.