Uitvaartkisten

Tijdens het regelen van de crematie of begrafenis komt vanzelfsprekend ook de uitvaartkist ter sprake. Als iemand thuis is overleden en jullie wens is dat diegene overgebracht wordt naar het uitvaartcentrum, zal ik er waarschijnlijk zelfs al tijdens het allereerste contact naar vragen. Het ziet er namelijk anders uit als iemand op een brancard wordt overgebracht dan wanneer diegene in een kist ligt. Als jullie willen dat ik met een kist kom, moet ik dus weten wat voor kist jullie voorkeur heeft. Mijn ervaring is dat de basiskist voor de meeste mensen volstaat. Daarom heb ik deze altijd wel op voorraad, zodat ik deze meteen mee kan nemen als ik bij jullie kom. Natuurlijk mag je er ook even over nadenken en de situatie moet zich er natuurlijk voor lenen, maar daar komen we wel uit, elke situatie is nu eenmaal anders.

Ik vind het belangrijk om duurzaam te leven en te ondernemen. Daarom werk ik graag samen met Unigra uitvaartkisten. Unigra besteedt veel aandacht aan groen ondernemen tijdens het productieproces en dit is duidelijk terug te zien in hun assortiment aan uitvaartkisten. Door bewuste keuzes te maken in houtsoorten en bewerking, worden de uitvaartkisten steeds milieuvriendelijker.

Naast hun duurzame aanpak zijn de uitvaartkisten van Unigra ook van hoge kwaliteit. Het is een familiebedrijf dat geleid wordt door een vader en zoon, die met hart en ziel werken aan hun producten. Ik ben trots om samen te werken met Unigra en hun duurzame uitvaartkisten aan te bieden aan mijn klanten.

Het Nederlandse hout dat Unigra gebruikt, is afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer waar we allemaal dagelijks van kunnen genieten. Deze bossen worden duurzaam beheerd en hebben daarom het FSC®-keurmerk. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat er nooit meer hout uit het bos wordt gehaald dan er bijgroeit. Hierdoor blijft de totale oppervlakte aan bos behouden en wordt de natuur beschermd. Door elke verkochte kist draag je dus ook bij aan het behoud van onze bossen.