Rouwkaarten

Na het regelen van de crematie gaan we samen de rouwkaart ontwerpen. Je kunt kiezen voor een papieren rouwkaart of een digitale rouwkaart die je ook via WhatsApp kan verspreiden of andere sociale media. Een digitale rouwkaart is duurzamer en milieuvriendelijker. Bovendien scheelt het een hoop geld; de kosten van een rouwzegel zijn tegenwoordig ook al boven de €1 gestegen. Maar het moet natuurlijk wel bij de overledene passen. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat je, toch kiest voor de traditionele papieren rouwkaart. Overigens is het ook een optie om een combinatie te doen. Bijvoorbeeld; de meeste kaarten digitaal verspreiden en een paar bewaren puur voor de herinnering.

Tijdens ons gesprek zal ik jullie helpen met het maken van een persoonlijke rouwkaart. Je kunt kiezen voor een portretfoto of een afbeelding die bij de overledene past. Eigenlijk kun je van elke willekeurige afbeelding wel een rouwkaart maken. Zeker als de rouwkaart digitaal verspreid wordt, hoef je niet zo op de kwaliteit van de afbeelding te letten; wat je op je scherm ziet, zo wordt de kaart ook. Als de rouwkaart gedrukt moet worden, is het wel belangrijk dat de afbeelding genoeg DPI heeft zodat deze niet korrelig wordt.

Heb je toch een afbeelding van mindere kwaliteit, dan kan ik deze natuurlijk ook voor je bewerken. Rouwkaarten maak ik voor je in Adobe InDesign, maar met Adobe Photoshop kan ik afbeeldingen bewerken en de kwaliteit verbeteren.

Het fijne van samen de rouwkaart ontwerpen is dat de kaart echt van jullie is, dus geen standaardlijstjes met teksten of vooraf geprepareerde afbeeldingen, maar iets wat echt bij jullie past. Heb je toch wat inspiratie nodig, dan heb ik deze vanzelfsprekend voor je.

Rouwkaarten zijn belangrijk voor het rouwproces, maar kunnen een negatieve impact op het milieu hebben vanwege het gebruik van niet-duurzame materialen. Duurzame rouwkaarten kunnen een alternatief zijn, bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled papier of FSC-gecertificeerd papier. Familycards maakt gebruik van een duurzamer alternatief voor traditionele rouwkaarten omdat ze vaak gemaakt zijn van gerecycled papier. Door te kiezen voor duurzame opties kunnen we onze impact op het milieu verminderen zonder afbreuk te doen aan de boodschap van steunbetuiging.