Bijzondere Uitvaartlocatie Het Bosrestaurant

De Kemphaan. Wie in Almere kent het niet? Een prachtige plek midden in een bosrijke omgeving. Het ligt centraal in Nederland en heeft uitstekende faciliteiten voor kleine en grote uitvaart bijeenkomsten. Je kunt er makkelijk parkeren en er zijn twee restaurants op verschillende locaties, die zich ook prima lenen voor een unieke en bijzondere uitvaart of condoleance. In een crematorium ben je vaak gebonden aan vaste tijden, maar bij de Kemphaan kun je per dagdeel huren. Zo heb je alle tijd om een ceremonie te organiseren voor je dierbare die net even anders is dan in een crematoriumaula. Voor een kleinschalige uitvaart kun je denken aan het bosrestaurant, maar als je veel mensen verwacht, is het pannenkoekenrestaurant ook een heel goed idee voor een uitvaartceremonie. 
 
Het Bosrestaurant 
Geschikt voor maximaal 50 à 60 personen. De sfeer in het restaurant is ongedwongen en het heeft de uitstraling van een ‘Zweeds Longhouse.’ De ceremonie vindt binnen plaats, maar er is ook een gezellig buitenterras. De ruimte heeft een L-vorm, waardoor deze zich juist goed leent voor kleinere groepen mensen. In de hoek is ruimte voor het ceremoniegedeelte. De nazit kun je vervolgens in het langere gedeelte van de ruimte houden. De ceremonieopstelling is echter volledig open en kun je naar eigen wens invullen. De benodigde techniek om muziek te laten horen en foto’s te tonen is hier aanwezig. Verwacht je meer gasten? Kijk dan eens bij het pannenkoekenrestaurant.
 

Uitvaart regelen
Tijdens het regelgesprek (of de gesprekken) kunnen we nadenken over hoe we het afscheid op die wijze kunnen vormgeven die bij jullie past. Willen jullie drankjes bij binnenkomst en van daaruit op ongedwongen wijze de ceremonie starten? Of willen jullie de uitvaartceremonie helemaal organisch laten plaatsvinden en de tafels laten staan voor ook een hapje? Of willen jullie de uitvaartceremonie en de nazit op meer traditionele wijze na elkaar organiseren? Hoe willen jullie de ruimte inrichten? Willen jullie alle stoelen in een halve cirkel rondom de uitvaartkist? Achter elkaar in theateropstelling? Of informeel met tafels erbij zodat daar de hapjes op klaar kunnen staan?

Hieronder heb ik meer foto’s die een idee geven van de locatie. Maar ik spreek graag af in de Kemphaan, dan kunnen jullie zelf ervaren wat de sfeer is en hoe ik jullie kan helpen om op jullie eigen manier afscheid te nemen.

 

 

 

Het adres van Het Bosrestaurant in de Kemphaan is: Kemphaanpad 8, 1358 AC Almere

 

 

* Foto’s geplaatst zijn met toestemming van de opdrachtgever.
Mocht u zich herkennen op een van de foto’s en dat niet willen laat het mij weten dan verwijder ik de foto direct.