Babyuitvaart
Het verlies van je kindje treft niet alleen vader en moeder, maar ook grootouders of andere kinderen in het gezin. Wil je je kindje nog even thuis houden of overbrengen naar een uitvaartcentrum? In beide gevallen heeft jullie overleden kindje zorg nodig. Ik kan jullie daarbij helpen, maar de kraamverzorging of verpleegkundigen willen jullie vast ook helpen om het overleden kindje te verzorgen. Wat je ook kiest, het is goed om te weten wat kan en mag, maar ook moet volgens de wetgeving. Als uitvaartverzorger kan ik jullie helpen om jullie kindje er tot de dag van de uitvaart zo goed mogelijk uit te laten zien. Je kunt kiezen voor een wikkeldoek of iets moois (laten) maken van de kleding die er al was. Als je kiest voor thuis opbaren, heb je meerdere contactmomenten per dag. Op die manier leer je je kindje beter kennen. Het overbrengen naar een uitvaartcentrum kan ook rust geven, zodat je weet dat je kindje door professionals goed wordt verzorgd.
 
Kinderuitvaart
Er komt heel veel op je af, soms staat je wereld even helemaal stil. Maar als er ook andere kinderen in het gezin zijn, gaat het leven daar ook gewoon door terwijl je eigenlijk heel erg verdrietig bent. Ineens moet je nadenken over de uitvaart van je kind. Zo hoort het niet te zijn; het regelen van de uitvaart van je kind is een van de ergste dingen die je als ouder kan overkomen. Ik neem de tijd om alles goed met jullie te bespreken en we hoeven ook niet alles in één gesprek te regelen. In de loop van de dagen zal het afscheid steeds meer vorm krijgen. Ik sta jullie bij, kom met ideeën maar bied ook praktische ondersteuning waar nodig.
 
Jongerenuitvaart
Er zijn veel manieren om een persoonlijke en liefdevolle invulling te geven aan het afscheid van jullie kind. Soms wil je liever alleen met het gezin afscheid nemen, maar het kan ook zijn dat je de sportclub of de klas erbij wilt betrekken. Het is goed om even na te denken over een mooi, liefdevol afscheid dat bij jullie kind past. Niet alleen wie nodig je uit en hoeveel mensen komen er, maar ook waar organiseer je het afscheid? Kleinschalig, bijvoorbeeld in De Waterlely (tussen Almere en Lelystad), of groots in de sportclub? Het theater? De Kemphaan in Almere? Op een andere plek, of toch in de aula van een begraafplaats of crematorium, bijvoorbeeld Almere? Vrienden delen hun verdriet op social media, als ouder ben je niet altijd op de hoogte met wie je kind contact heeft. Wil je deze groep betrekken bij de uitvaart? Ik kan een mooie digitale kaart maken in de vorm van een video met jullie kind’s lievelingsmuziek. Ballonnen blazen, kaarsjes, de uitvaartkist beschilderen, het vervoer, foto’s en film. Dit zijn enkele onderwerpen die ik graag persoonlijk en met liefde met je wil bespreken.