Begraafplaats Almere Haven

De begraafplaats in Almere Haven is meer dan een laatste rustplaats; het is een eerbetoon aan de natuur, een plek waar de grens tussen leven en dood vervaagt. Er is een schat aan flora en fauna. Bloemenperken, sierlijke struiken en zorgvuldig geplaatste bankjes bieden troost en een gevoel van sereniteit aan hen die hun dierbaren hier bezoeken.
Deze begraafplaats is gelegen aan de rand van Almere Haven, aan het Gooimeer en de Gooidijk. Bij aankomst valt meteen het charmante witte gebouw op waar de uitvaartceremonie gehouden kan worden.
Langs de goed onderhouden paden kom je diverse grafheuvels tegen. Elke grafheuvel is omringd door sierlijke struiken en bomen die rust en privacy bieden. Er is een aparte grafheuvel voor urnengraven en een voor kindergraven. Ook is er een herinneringsmonument met een bankje waar je een gedenkplaatje kunt plaatsen.
 
Het uitvaartcentrum
 
In het charmante witte gebouw op de begraafplaats bevindt zich het uitvaartcentrum en de aula. Het uitvaartcentrum zelf is niet erg groot, maar de aula biedt plaats aan 80 zittende en 80 staande gasten. Er is een beeldscherm waar je een eventuele fotopresentatie kunt laten zien, die ik als uitvaartverzorger voor jullie kan maken. De koffiekamer heeft veel weg van een modern grand café. Daarnaast is er een kleine rouwkamer waar ik jouw overleden dierbare kan opbaren als je behoefte hebt om persoonlijk afscheid te nemen.

 

Het adres van Uitvaartcentrum Almere Haven is Oosterdreef 15, 1357 DK Almere