Crematorium Den en Rust, Bilthoven

Mensen verwarren Den en Rust nog wel eens met Bos en Duin. Dat is niet zo gek, want Den en Rust ligt midden in een groene oase. Heel beroemd is het boslaantje. Vanuit de aula heb je een prachtig uitzicht over het bos met het laantje. Daarnaast biedt Den en Rust ook een begraafplaats en een natuurbegraafplaats.

De aula
De aula is niet zo groot; 80 zitplaatsen en 20 staanplaatsen. Dan zit het echt vol. Als er meer genodigden aanwezig zijn, kunnen deze heel goed meekijken vanuit de koffiekamer op een tweede beeldscherm. De deur naar de aula staat open zodat je toch zicht hebt hebt met wat daar gebeurt. Vanzelfsprekend is het beeld en geluid in Den en Rust van kwalitatief hoogstaand niveau, want het crematorium heeft een naam omhoog te houden.

Crematorium Den Rust Bilthoven

Faciliteiten
Een livestream is tegenwoordig bijna overal mogelijk. Den en Rust heeft een mooie vleugel die bespeeld kan worden. Ik kan een mooie presentatie met foto’s en muziek voor je maken. Deze krijg je digitaal van mij, zodat je ook na de uitvaart een mooie herinnering hebt aan het afscheid.

Uniek in het crematorium is dat de gasten opgevangen worden in de koffiekamer voorafgaand aan de uitvaart. Daar kunnen zij aan een tafeltje wachten met een kopje koffie of thee. In tegenstelling tot de meeste crematoria waar gasten moeten wachten in de genodigdenhal.

De huiskameraula
Sinds de verbouwing heeft crematorium Den en Rust Bilthoven er een tweede aula bij. Deze aula is uitermate geschikt voor kleinere groepen. Er staan losse banken en stoelen zodat je de huiskameraula naar eigen idee kan laten inrichten. Persoonlijk vind ik het heel mooi om hier de uitvaart informeel te laten verlopen. Bijvoorbeeld een kopje koffie of thee als de gasten binnendruppelen. Wellicht een plateau met lekkers op de tafeltjes.
De overledene staat dan in het midden van de ruimte.

Daarna de uitvaart. Deze kan je regelen door middel van het draaiboek. Dus we weten van tevoren precies wie op welk moment gaat spreken en welke muziek er exact gedraaid zal worden. Wellicht laat je ook foto’s zien. Dat kan daar allemaal. Je kunt er ook voor kiezen om het wat minder strak te regelen. Als uitvaartverzorger kan ik bijvoorbeeld wat vragen stellen. Zo ben je niet verplicht om een toespraak op papier te zetten, maar kunnen we wel met elkaar herinneringen delen.

Bekijk meer uitvaartlocaties in omgeving ’t Gooi en/of neem contact op met Joyce van Helden voor het verzorgen van een uitvaart in Crematorium Den en Rust in Bilthoven:

 

Het adres van Crematorium Den en Rust is Frans Halslaan 27, 3723 EA Bilthoven