Uitvaart in familiekring
In Coronatijd waren we verplicht om met een klein groepje mensen de uitvaart te organiseren. Nu zijn al die regels natuurlijk losgelaten, maar sinds die tijd merk ik dat de kleinschalige en intieme uitvaarten zijn gebleven. 

Waarom kiezen mensen voor een intieme uitvaart?
Omdat het draait om het vieren van een leven op een manier die echt betekenisvol is. Het gaat niet om de grootte van de menigte, maar om de verbondenheid die je met elkaar deelt. Wat die verbintenis betekent is voor iedereen anders waar de een het leven wilt vieren in een Grand Café past een huiskamer-uitvaart beter bij de ander. 

Volledig jezelf zijn
In die kleine kring kun je écht samenzijn. Het gaat om die intieme momenten van delen, herinneren en steunen. Het is de kans om elk verhaal, elke lach en elke traan te herinneren zonder de druk van presteren voor een grote groep mensen te voelen.

Kiezen voor een intieme uitvaart is een manier om de essentie te vieren van wie iemand was in plaats van hoeveel mensen er kunnen komen. Het gaat niet om grootsheid, maar om echtheid. Het is dat kleine, warme samenzijn dat een wereld van verschil kan maken in het eren en herinneren van een dierbare..

Bel of app mij gerust op 0619884419 voor een informatief gesprek.

Hier volgen ook een paar locaties die zich heel goed lenen om een kleine uitvaart te houden:

Grand Café Crematorium Almere
Het Grand Café heeft alles voor een mooie crematieplechtigheid. Er is een prachtig nisje waar de kist kan staan. Je kan daar of in de familiekamer met 4 à 6 personen plaatsnemen, of als je de banken daarnaast erbij betreft kunnen het er ook 15 zijn. Deze ruimte leent zich ook uitstekend voor een informele bijeenkomst met tafels en stoelen. Dan is 50 à 60 personen ongeveer de maximale capaciteit. Lees verder voor meer informatie.
De Jutter Almere Haven
Hield je dierbare van het strand maar wil je de uitvaart toch in Almere organiseren? Denk dan eens aan de Jutter. Het restaurant ligt direct aan het strand van Almere Haven, genoeg privacy om een informele afscheidsbijeenkomst te houden. Er zijn 43 zitplaatsen aan vaste tafels. Er is een niet overdekt terras waar je in de zomer informeel bij elkaar kan komen voor een condoleance.  Lees verder voor meer informatie.
Het Bosrestaurant, De Kemphaan, Almere
In een bosrijke omgeving ligt het restaurant dat de uitstraling heeft van een ‘Zweeds Longhouse.’ De ruimte heeft een L-vorm, waardoor deze zich juist goed leent voor kleinere groepen mensen tot ongeveer 50 personen. De ceremonieopstelling is echter volledig open en kun je naar eigen wens invullen. Verwacht je meer gasten? Kijk dan eens bij het pannenkoekenrestaurant. Lees verder voor meer informatie.
De Waterlely Natuurpark Lelystad
Unieke bosrijke omgeving aan het water, voor een bijzondere begrafenis- of crematieplechtigheid in de omgeving van Almere. Maximaal 80 zitplaatsen in ‘theatheropstelling.’ Kom je met een klein groepje? Dan zetten we de stoelen anders neer zodat het een sfeervolle en intieme ervaring wordt. Bijvoorbeeld in een cirkel, of heel ongedwongen aan een tafeltje. Lees verder voor meer informatie.
Huiskameraula, Den en Rust, Bilthoven
Sinds de verbouwing heeft crematorium Den Rust er een tweede aula bij. Deze is uitermate geschikt voor kleinere groepen. Er staan losse banken en stoelen zodat je de huiskameraula naar eigen idee in kan laten richten. Persoonlijk vind ik het heel mooi om hier de uitvaart informeel te laten verlopen. Bijvoorbeeld een kopje koffie of thee als de gasten binnendruppelen. Wellicht een plateau met lekkers op de tafeltjes. De overledene staat dan in het midden van de ruimte. Lees verder voor meer informatie.
Huiskameraula Ölandhorst, Lelystad
Als je op een meer persoonlijke manier afscheid wilt nemen, kun je bij crematorium Ölandhorst gebruik maken van de huiskameraula. Hier kun je samen met maximaal 20 personen afscheid nemen van je dierbare, met eventueel tijdens of na de uitvaart een hapje en een drankje. Lees verder voor meer informatie.