Uitvaartcentrum Almere

Het uitvaartcentrum op de Kruidenweg in Almere is onder een dak met Begraafplaats en Crematorium Kruidenwijk. Nadat iemand is overleden kan je er voor kiezen om diegene thuis op te baren. Als dat niet jullie wens is, dan breng ik jullie dierbare over naar een uitvaartcentrum. Bij uitvaartcentrum Almere kan je 7 dagen per week opbaren. Afscheid nemen gaat op afspraak. Je kunt een intiem familiebezoek afspreken en even bij je dierbare zijn. Als je het fijn vindt kan je de kamer een persoonlijk tintje geven door bijvoorbeeld een foto neer te zetten, bloemen, een schilderij of iets anders wat bij de overleden persoon past.

Als je veel mensen op de uitvaart verwacht dan kan je ook denken aan een condoleanceavond voorafgaand aan de crematie of begrafenis. Een condoleance is iets anders dan een informeel familie/rouwbezoek. Tijdens een condoleance is het gebruikelijk dat je als direct nabestaanden aanwezig bent en dat de gasten de gelegenheid krijgen om jullie toe te spreken en een hart onder de riem steken. Soms is de kist geopend, maar deze kan ook gesloten zijn. Als de kist gesloten is, wil dat natuurlijk niet zeggen dat de genodigden geen afscheid kunnen nemen. Het kan ook fijn zijn om gewoon even een moment bij de kist te zijn zonder dat je er in kan kijken.

Een condoleanceavond (of condoleancemiddag) kan op verschillende manieren georganiseerd worden, bijvoorbeeld in een van de restaurants van Crematorium Almere. Gasten druppelen binnen, krijgen koffie/thee/fris of zelfs bier en wijn als jullie daarvoor kiezen. Een hapje behoort ook tot de mogelijkheden. De sfeer is gemoedelijk en informeel, de overleden persoon is dan in de rouwkamer zodat de gasten daar persoonlijk afscheid kunnen nemen. Je kan er ook voor kiezen om de condoleance is de aula te doen, dan staat de kist bij jullie in de aula, gasten lopen naar je toe, maken een praatje met je, nemen afscheid en gaan dan weer weg. Er zijn geen consumpties. Maar een variant is vanzelfsprekend ook een optie. Als ik bij je ben en jullie willen een condoleance voorafgaand aan de uitvaart, dan bespreken we samen wel wat het beste bij jullie past.

Neem contact op met Joyce van Helden voor het verzorgen van een uitvaart in Uitvaartcentrum Almere-Stad:

 

Het adres van Uitvaartcentrum Almere is Kruidenweg 3, 1312 SR Almere.