Begraafplaats Almere Stad

Aan de Hoge Ring is het crematorium en de begraafplaats van Almere gelegen. De begraafplaats is een belangrijke plek binnen de stadsgrenzen waar nabestaanden op een serene en groene locatie hun overleden dierbare kunnen herdenken. De begraafplaats heeft een modern en minimalistisch ontwerp, wat overigens typerend is voor veel plekken in Almere.
 
De begraafplaats biedt verschillende mogelijkheden voor begraven, zoals traditionele graven, urnengraven en een columbarium. Er is ook een speciaal veld voor kinderen. Een kindergraf ziet er over het algemeen anders uit en is vanzelfsprekend aangepast aan het kind. Daarnaast kom je vaak ook andere mensen tegen op het gedeelte van de kindergraven.
 
De begraafplaats in Almere Stad besteedt ook extra aandacht aan baby’s. Er is een gedeelte dat ‘vlindergraven’ wordt genoemd, waar kindjes kunnen worden begraven die zijn geboren na een zwangerschap van 24 weken of minder. In de aula van de begraafplaats is ook een speciale ruimte waar je afscheid kunt nemen van je kindje.
 
De aula van de begraafplaats is mooi ingericht met warme kleuren en houten accenten. Er zijn 130 zitplaatsen en 80 staanplaatsen. Daarnaast is er ook een Grand Café waar je op informele wijze de uitvaart kunt laten plaatsvinden. Dit is heel geschikt voor kleinere groepen mensen. Er is ook een gezellig ingerichte koffiekamer waar je na de uitvaart kunt samenkomen met een hapje en een drankje.
 

 

Het adres van Begraafplaats Almere Stad is Kruidenweg 3