Bijzondere uitvaartlocatie in Stadslandgoed de Kemphaan: Het pannenkoekenrestaurant

De Kemphaan. Wie in Almere kent het niet? Een prachtige plek midden in een bosrijke omgeving. Het ligt centraal in Nederland en heeft uitstekende faciliteiten voor kleine en grote uitvaart bijeenkomsten. Je kunt er makkelijk parkeren en er zijn twee restaurants op verschillende locaties, die zich ook prima lenen voor een unieke en bijzondere uitvaart of condoleance. In een crematorium ben je vaak gebonden aan vaste tijden, maar bij de Kemphaan kun je per dagdeel huren. Zo heb je alle tijd om een ceremonie te organiseren voor je dierbare die net even anders is dan in een crematoriumaula. Voor een kleinschalige uitvaart kun je denken aan het bosrestaurant, maar als je veel mensen verwacht, is het pannenkoekenrestaurant ook een heel goed idee voor een uitvaartceremonie 
 
Het pannenkoekenrestaurant
Er zijn verschillende gedeeltes die geschikt zijn om de ceremonie plaats te laten vinden. Het buitengedeelte is open maar wel overdekt; daar kunnen zeker 250 mensen tegelijk plaatsnemen. In het restaurantgedeelte binnen kunnen ongeveer 100 mensen tegelijk aanwezig zijn. Daarnaast is er nog een klein afgezonderd gedeelte met veel glas en een prachtig uitzicht over de vijver en de groene omgeving. Deze ruimte kun je gebruiken als condoleanceruimte, een plek waar de familie zich even kan terugtrekken, of voor een kleinschalig afscheid met de uitvaartkist erbij. Dan is er ook nog een bovenverdieping, niet geschikt voor een ceremonie met uitvaartkist, maar wel heel geschikt voor een condoleance met hapjes en drankjes. 
 
Uitvaart regelen
Tijdens het regelgesprek (of de gesprekken) kunnen we nadenken over hoe we het afscheid op die wijze kunnen vormgeven die bij jullie past. Willen jullie drankjes bij binnenkomst en van daaruit op ongedwongen wijze de ceremonie starten? Of willen jullie de uitvaartceremonie helemaal organisch laten plaatsvinden en de tafels laten staan voor ook een hapje? Of willen jullie de uitvaartceremonie en de nazit op meer traditionele wijze na elkaar organiseren? Hoe willen jullie de ruimte inrichten? Willen jullie alle stoelen in een halve cirkel rondom de uitvaartkist? Achter elkaar in theateropstelling? Of informeel met tafels erbij zodat daar de hapjes op klaar kunnen staan?
 
Hieronder heb ik meer foto’s die een idee geven van de locatie. Maar ik spreek graag af in de Kemphaan, dan kunnen jullie zelf ervaren wat de sfeer is en hoe ik jullie kan helpen om op jullie eigen manier afscheid te nemen. 

 

Uitvaartlocatie in Stadslandgoed de Kemphaan Het pannenkoekenrestaurant is Kemphaanpad 8, 1358 AC Almere