Uitvaartcentrum Almere Haven

Het uitvaartcentrum in Almere Haven is meer dan alleen een plek voor uitvaarten. Het is een plaats waar ruimte is voor een traan, maar zeker ook voor een lach. Een plek waar je het leven kan vieren en herdenken. Het is een modern wit gebouw, gelegen aan de prachtige begraafplaats aan het Gooimeer. Vanuit de aula heb je een mooi uitzicht over de groene natuur. De aula is nog niet zo lang geleden helemaal verbouwd en heeft een lichte en moderne inrichting. Ook de koffiekamers zijn vernieuwd; ze hebben nu meer weg van een Grand Café, waar je na de uitvaart met een hapje en een drankje herinneringen met elkaar kunt delen. Ook voor een informeel afscheid op een andere dag dan de uitvaart is deze ruimte geschikt. Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden te bedenken, ik denk graag met je mee.

Het uitvaartcentrum zelf is niet erg groot, maar de aula biedt plaats aan 80 zittende en 80 staande gasten. Er is een beeldscherm waar je een eventuele fotopresentatie kan laten zien, die ik als uitvaartverzorger voor jullie kan maken. Ik voeg de uitvaartmuziek toe aan de foto’s, zodat je een mooie film krijgt over het leven van de overledene. Daarnaast is er een kleine rouwkamer waar ik jouw overleden dierbare kan opbaren als je behoefte hebt om persoonlijk afscheid te nemen.

Voor de crematie kun je gebruik maken van het crematorium in Almere Stad. Wel is er een mooie begraafplaats bij het uitvaartcentrum. Vroeger was deze begraafplaats alleen voor mensen uit Almere Haven, maar dat is nu niet meer het geval. Als je elders in Almere woont, of zelfs daarbuiten, kun je ervoor kiezen om je dierbare in Almere Haven te laten begraven. Bij een particulier graf, dat je voor 20 jaar koopt, kun je zelfs een plekje uitzoeken waar het graf moet komen. Ook is het mogelijk om een urn te begraven als iemand in Almere Stad is gecremeerd, of om de as te verstrooien op de begraafplaats in Almere Haven.

 

Het adres van Uitvaartcentrum Almere Haven is Oosterdreef 15, 1357 DK Almere