Uitvaart in De Heemburgh

Enige tijd geleden werd ik gebeld door de dochter van een bijna 100-jarige dame. Moeder woonde nog zelfstandig, maar het vooruitzicht van een woonzorgcentrum zag ze niet zitten en ze wilde euthanasie. Ze vond het mooi geweest.
Dat is de reden waarom de dochters contact met mij opnamen. De beide dochters wilden de uitvaart alvast bespreken.
Moeder wilde een kleinschalige uitvaart in crematorium Laren, met alleen de naaste familie. Ondanks de hoge leeftijd, had deze dame nog een groot netwerk van vrienden en kennissen. Ze wilden iedereen de gelegenheid geven om afscheid te nemen en te condoleren. Maar wel graag met lekkere hapjes, een drankje en ook bier en wijn. Het liefste overdag zodat alleen de naaste familie haar aansluitend in kleine kring naar het crematorium konden brengen.

Twee weken later was het zover, ik werd gebeld door Elly. Moeder was overleden, ze lag netjes aangekleed in bed toen ik kwam. Een keurige dame. Samen met Elly en haar zus Linda hebben we alleen nog haar haar netjes geföhnd en wat make-up gebruikt. Samen hebben we moeder in haar zelf uitgekozen uitvaartkist gelegd en naar de rouwauto gebracht.
Elly en Linda hebben samen voorgelopen terwijl ik de rouwauto reed.

De condoleance en de uitvaart waren precies zoals we hadden gehoopt. Heel informeel, er waren veel gasten. Iedereen had voldoende te eten en te drinken en er werd ook behoorlijk gelachen en mooie herinneringen gedeeld.

Na ongeveer 1 1/2 uur hebben we moeder met alleen de naaste familie naar het crematorium gebracht. In de familiekamer van crematorium Laren hebben we geproost met prosecco. We hebben een muziekvideo met foto’s gekeken die ik voor de familie had gemaakt. We hebben geen officiële spreekmomenten gedaan, maar het was helemaal prima zo.

 

Het adres van Uitvaartcentrum De Heemburgh is: Graaf Wichmanlaan 28a, 1405 HB Bussum

 

* Foto’s geplaatst zijn met toestemming van de opdrachtgever.
Mocht u zich herkennen op een van de foto’s en dat niet willen laat het mij weten dan verwijder ik de foto direct.