Toekomstige nabestaanden ontzorgen
‘Gewoon in de kliko, een besloten kring of een grootschalige uitvaartceremonie?’
Vaak bellen mensen mij wanneer iemand ziek is en ze weten dat er op korte termijn een uitvaart geregeld moet worden. Als het einde nabij is, is het logisch om ook over de uitvaart na te denken. Niet alleen omdat je wilt dat het leven van je geliefden doorgaat als het jouwe eindigt, maar soms ook omdat het rust geeft om de uitvaart tot in de puntjes te regelen.
 
Vrijblijvend gesprek
Echter, er zijn er net zo vaak mensen die eigenlijk niet veel belang hechten aan wat er na hun overlijden gebeurt. Vaak zijn het dan juist de toekomstige nabestaanden die als eerste contact met mij opnemen. Ze willen graag weten wat de laatste wensen zijn van iemand die er zelf (nog) niet over wil praten. ‘Het maakt me niet uit, laat dat maar over aan mijn nabestaanden, gooi mij maar in de kliko en besteed het geld aan iets leuks.’
 
Laatste wensen
Ik werk meestal niet met standaard lijstjes van wensen. Als iemand nog niet heeft nagedacht over zijn of haar uitvaart, verloopt het gesprek anders dan wanneer er al ideeën zijn. Na ons eerste gesprek stuur ik een kostenraming en een samenvatting van de besproken wensen. Als het gesprek meer open was, kan ik de verschillende opties mailen zodat jullie deze rustig kunnen doornemen en bespreken. Soms kunnen we in een tweede gesprek de details verder invullen.
 
Vraagbaak of altijd iemand om even mee te sparren
Het regelen van een toekomstige uitvaart lukt altijd; dat mag je verwachten van elke willekeurige uitvaartverzorger. Ze zijn allemaal goed en persoonlijk. Waar het meer om gaat, is de klik tussen ons. Maar het echte verschil zit hem in het daadwerkelijk ontzorgen van de nabestaanden, ervoor zorgen dat hun leven doorgaat wanneer het jouwe eindigt. Dat zij altijd even kunnen bellen of appen, of het nu weekend is of laat in de avond en dan graag ook snel antwoord. Dat is wat het verschil maakt met grote uitvaartbedrijven, waar je vaak met verschillende mensen te maken krijgt.
Ik werk daarom graag zelfstandig en ik wil zeker geen uitvaart-fabriek worden.
 

Bel Joyce van Helden om kennis te maken:

06-19884419