Afscheid nemen kan ook anders

In de uitvaartwereld zijn veel ongeschreven regels. En dat is prima, want die geven houvast. Maar afscheid nemen kan ook anders dan hoe het altijd ging, of zou moeten gaan. Door de uitvaart op een andere locatie of in kleine kring te laten plaatsvinden, voelt het afscheid minder beladen aan. Afscheid nemen doen we op jullie wijze en die bij het leven van jouw dierbare past. Een overlijden is nu eenmaal emotioneel, afscheid nemen en loslaten, we doen het liever niet. Maar als het je dan toch overkomt, dan zie ik niet in waarom je niet gewoon jezelf kunt zijn.
Tijdens het regelgesprek (of de gesprekken) kunnen we nadenken over het vormgeven van de uitvaart die bij jullie past:
 
  • Hoeveel gasten willen jullie uitnodigen?
  • Willen jullie drankjes bij binnenkomst en van daaruit op ongedwongen wijze de ceremonie starten? Of volgen de consumpties toch achteraf?
  • Willen jullie de uitvaart helemaal natuurlijk laten plaatsvinden en de tafels tijdens de ceremonie laten staan voor een hapje tussendoor?
  • Hebben we een draaiboek met aangekondigde muziek en sprekers? Of nemen de mensen het woord als ze daar behoefte aan hebben en leggen we het niet bij voorbaat al zo strak vast?
  • Laten we mooie foto’s zien? Tijdens de muziek of doorlopend?
  • Hoe richten we de ruimte in?
Misschien weten jullie al precies hoe de uitvaart zou moeten verlopen. Dat is prima. Zo niet, vinden we de antwoorden op deze vragen vast in de gesprek(ken) die we hebben. Als jullie het fijn vinden, kom ik graag vrijblijvend bij jullie langs. Of hebben jullie tijd om even op de locatie zelf af te spreken? Dan kun je het ook even zien. Bel of app mij gerust op 0619884419 voor een informatief gesprek, of als er sprake is van direct een overlijden, bel mij dan op mijn noodnummer dat 24/7 bereikbaar is: 0618818080.
 
De Jutter Almere Haven
Hield je dierbare van het strand maar wil je de uitvaart toch in Almere organiseren? Denk dan eens aan de Jutter. Het restaurant ligt direct aan het strand van Almere Haven, genoeg privacy om een informele afscheidsbijeenkomst te houden. Er zijn 43 zitplaatsen aan vaste tafels. Er is een niet overdekt terras waar je in de zomer informeel bij elkaar kan komen voor een condoleance.  Lees verder voor meer informatie.
Het Bosrestaurant
In een bosrijke omgeving ligt het restaurant dat de uitstraling heeft van een ‘Zweeds Longhouse.’ De ruimte heeft een L-vorm, waardoor deze zich juist goed leent voor kleinere groepen mensen tot ongeveer 50 personen. De ceremonieopstelling is echter volledig open en kun je naar eigen wens invullen. Verwacht je meer gasten? Kijk dan eens bij het pannenkoekenrestaurant. Lees verder voor meer informatie.

De Kemphaan, pannenkoekenrestaurant
Niet een locatie waar je voor een uitvaart direct aan denkt, maar dit moderne restaurant in het standslandgoed heeft wel alles in huis om een mooie uitvaart te organiseren voor een grote groep mensen. Er zijn 250 zitplaatsen, beeld en geluid, een ruimte om afscheid te nemen en je even terug te trekken en natuurlijk een hele mooie groene omgeving. Lees verder voor meer informatie.

De Waterlely Natuurpark Lelystad
Unieke bosrijke omgeving aan het water, voor een bijzondere begrafenis- of crematieplechtigheid in de omgeving van Almere. Maximaal 80 zitplaatsen in ‘theatheropstelling.’ Kom je met een klein groepje? Dan zetten we de stoelen anders neer zodat het een sfeervolle en intieme ervaring wordt. Bijvoorbeeld in een cirkel, of heel ongedwongen aan een tafeltje. Lees verder voor meer informatie.
Grand Café Crematorium Almere
Het Grand Café heeft alles voor een mooie crematieplechtigheid. Er is een prachtig nisje waar de kist kan staan. Je kan daar of in de familiekamer met 4 à 6 personen plaatsnemen, of als je de banken daarnaast erbij betreft kunnen het er ook 15 zijn. Deze ruimte leent zich ook uitstekend voor een informele bijeenkomst met tafels en stoelen. Dan is 50 à 60 personen ongeveer de maximale capaciteit. Lees verder voor meer informatie.